Google+ Followers

Mari Memasak

Salam semua
Salam Satu Malaysia
Salam Ukhwah
Selamat pagi
ok entry kali ni
nas nak story sikit
tentang
MAKAN

Seperti Biasa 
lau dah teringin sangat 
nas akan usahakan jua
untuk mencapainya
dan
akhirnya
Yezzzzzzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku berjaya






ape yang kau teringin tu Nas
Nas: Nak makan Kacang Pool

korang tau ker
rupe kacang pool tu camner?
hihihihi
nas pon mule2 tak tau
tapiiii
kinginan nak makan tu
sangat kuat
tak tau kedai mane yang ade jual kacang pool ni
hurmmmmmmmm
tiap kali pergi kedai 
mesti cari tin kacang pool
puas jugak tanya kat kawan
samada dieorang pernah makan kacang pool
or x
dan jawapan yang diberi
dieorang semua pernah makan
hurmmmmm
kuciwa betol daku


semangat nak cari kacang pool semakin menebal
tak penah mematahkan semangat ku


  


Kedai Pak haji yang jual 
kacang Pool ni
kat damansara
but kawan  pg sane jer
katenya kdai ni dah x beroperasi
hurmmmmm
mmg kuciwaaa
melanda

 haaaahhhhh
tengokkkkk pon dah terliur
perghhhhhh sedap menikam kalbu ku

 Taraaaaaaaaa
kalau korang nak tau jugak
inilah kcang pool
 yang nas cari
nas search ni kat Goggle image tau
dan penantian tu
berakhir apabila
nas pergi shopping kat Jusco Keramat
kat ctu die ade jual kacang pool
Yummmmmyyyyyyy
kalau tak dapat makan kat kedai 
buat pon jadilah
asal dapat rase kan
ok fine resepi yang di serch dalam internet dah ade 
soooooo
let's cooking wif me

ok2
kalau korang dah teringin nak rase
macam nas ni
takot korang kempunan
nas share resepi kat sini yerppp



Bahan-bahan diperlukan

7 ulas  bawang merah ( yang kecil tau)
6 ulas bawang putih 
1 1/2 sudu besar ketumbar
1 1/2 jintan kasar
1 peket daging kisar 
Kacang poul ( dikisar)
kacang pool ( x perlu kisar)
(ikut brand yang korang nak ea....macam nas pakai daging kisar ramly jer)
garam gula dan secukupnya
Telor
lada
limau

cara memasak
1. bahan-bahan yang kaler hijau kat atas tu kene kisar ok.

2. bahan yang dikisar tadi sile tumiskan sehingga naik aromanya

3. masukan daging kisar tumis sehingga daging masak.

4. Masukan kacang pool yang di kisar & 

5. masukan kacang pool yang tak dikisar

6. masukan garam dan gula secupnya

 7. kacau die hingga korang rase dah cukup masak

9. ok taraaaaa dah siap pon  kacang pool korang
yang ni pulak cara untuk menhidangkan

1. korang mesti ade roti ( tak kisah apa2 brand nak gune raoti gardiner

2. telor dadar or telor mata

* lebih elok korang siap masak kacang pool terus letak telor mata separuh masak
macam pic kat atas tu ea... maca nas gune telor dadar jer

3. lada yang di hiris
4. limau 

ok siappppppp


nnt korang punya kacang pool jadi macam ni
Selamat mencuba yerppp
lau tak sedap sowie
nas pon ambl kat internet jer ni
saje share kat kowang


Ok love uolllsss
byee peepss