Google+ Followers

PHD tu Perlu Dibuang.....

Salam Semua
hope semua sihat sokmo
and senyum2 sokmo

PHD?
hamboi nas ni
dah nak ambil PHD ker?

Huishhh korank.... ni PHD lain

PHD ape?

ok2 ade 2 tapi nak pilih satu jer ea

PHD
P = pizza
H= Hut
D= Delivery

Phd
P= perasaan
H= hasad
D = Dengki

Hah mane korank rase nas nak sharring
 nas nak Sharring Yng no2 tu





















































Perasaan Hasad Dengki

Semalam Nas Terbaca la satu Entry kat 
wall Actress
~Fasha Sandha~

Harap maklum yerppp nas
tak berapa minat sangat dengan die ni
tapi x ada la sampai nak mendoakan yang tak baik
kat Dia ...

Artis Idola Nas dari dulu Tetap tak berubah 
ni dia
kakak ku
hihihihi
perasan jer nas ni kan

Nas ni fanatik giler la
kat Erra Fazira ni
OK nnt lain entri nas cite story kelakar
tentang Kisah Fanatik ni
kita terjah apa yang nak kita sharing ari ni
jommsss


Barbalik Kisah Dia

Tapi nas suke Perwatakan dia dalam berlakon
seriusss
First nas kenal die dalam drama
~Natasha~
Good Job
Real Mmg Toucing
Sampai mak nas tak sabau nak
tunggu next Episod
samelah dengan nas ni




Congrts To her
Dah preggy alhamdulillah
Rezeki dari Allah.


Semalam Actres Jelita ni tulis kat wall dia
bla bla bla

`then di tambah Encik Suami~

ade yang komen: gediks la
menunjuk2lah dan sebagainya
dan ade jugalah yang mendoakan beliau
dan tak juga ada yang cakap
benda yang dibuat akan berbalik semula
(Ape Dia)~fikirlah sendiri yerppp

Nas 100% tak setuju dengan pendapat  
orang-orang yang bagi komen
sebab nas pon kadang2
update FB dan bLOg
nas cakap Mr HUBBY
incik Suami
Slah ker?
bagi nas tak salah
bukan menunjuk2 tapi ikut kesesuaian
kita lah apa yang kita nak buat
lagipun mase zaman rasulullah 
Rasulullah panggil isteri dia
~Saidatina Aisyah~
Ya Humairah @ Uwaisy

Nas bukan terlalu baik pon
tapi tak adalah sampai 
nak mendoakan orang lain
porak peranda kan
cube korang bayangkan
korang berada di tempat dia
apa yang korang rasa...
fikir fikirlah

Maybe dulu dia belum berkahwin
sekrang die dah brkahwin
~kan nas ada bagitahu pada entry lepas~
Jodoh Itu Rahsia Allah~
tengok jika benar 
si Fasha ni tiada Jodoh dengn jejai
dia tak akan berkahwin
tapi hakikat dia dah berkahwin pon
jodoh pertemuan tu Allah
dah tentukan 
siapa kita untuk membicarakan bukan2
korang tahu tak bile kita buka aib orang
automatik aib kita sendiri yang terbuka
tanpa kita sedari
~Renungkanlah yerpp~

nas sharring
ni bukan bermakna nas
minat dekat dia
just nas fikir kita sesama islam
perlulah mendoakan
kebaikan orang lain
jika kita nak orang lain mendoakan kita
Allah tu kan adil
JIka baik di beri balasnya pon baik juga
kalau jahat yang korang buruk jahat jugaklah dapatnya
samada lamabt or cepat tu je....


Korang Kalau nak bahagia
Doakanlah terbaik untuk orang lain.
kita ni sama je 
khalifah di bumi Allah
dunia ni sementara je
jadi doaklah beliau
buang lah sifat PHD tu jauh
korang tahu tak 
makin banyak korang daokan yang tak baik buat dia
makin banyak kebaikan dia dapat
dan korang yang dapat musibah

Mungkin dulu dia macam tu 
apa yang korang tengok
but bagilah dia peluang
kot2 dia dah berubah
Kesian juga kat si Fasha ni
dahlah tengah preggy
then tetiba bacalah pulak
benda yang menyakit kan hati
kalau korang berada ditempat beliau macam mana
fikir2lah yer
 hamboi banyak betoi no
nas membebel ari ni
siap baking di Fasha ni

Halamak ni bukan baking dia
just fikir 
apa yang nas rase jika berada di tempat dia
lagi2 tengah preggy


~jom layan lagu ni~
dalam cerita `natasha dulu~

Merawat luka yang terpendam
Kesannya masih berdarah
Hendak ku tangiskan tiada pedih
Yang telah terjadi padaku
Pasrah aku terima

Kau hujankan penghinaan
Aku renjis kesabaran
Aku curah pertanyaan
Adakah bahagia nanti akan menyingkir hiba
Dalam ribut ada hina
Dalam tenang ada sabar
Dalam tangis sendirian
Berkemungkinankan bahagia nanti akan menyusur tiba

Bukan ku mengundang bencana
Juga tak ku menabur dosa
Tak dapat dinafi kebetulan
Dugaan menimpa diriku
Rela aku terima


Ok tamat sudah story
nas mengenai PHD
sorry to say lah kalau
ade yang terasa
korang belajar kan rukun negara
kita ada kebebasan bersuara
dan nas sendiri bebas bersuara
beri pendapat
nas tak ciplak pon pendapat kat otak orang lain
nak copy paste idea orang
kalau korang rase nas buat ni salah
lantak korang lah
AAK (Ade Aku Kisah)
hahahhha



"sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah
Yang buruk tu datangnya dari Diri Nas Sendiri"


P/s: Buat diri dan kawan2 yang disayangi:
"Redha dengan ketentuan yang telah Allah Tetapkan 
Buang sifat Phd tu Jauh2 sebab nanti kamu yang
rugikan diri sendiri
Pizza HUt Delivery tak pe sebab dia lazat



sayonaraaaaaaaaaaaa


byeee

salam 1 Malaysia