Google+ Followers

Drama bersiri sekaligus

Selamat malam semua
                       dah tido ker? lau belum meh sini singgah baca blog kite ea
ok memandangkan hari ni banyak beno kenduri kawen
makanya tak payahlah masak sebab masing2 dah kenyang.. ok pas habis kenduri balik rumah cz hari nak hujan.
belek2 la cerite kat astro
                                                         banyak beno yang di ulang siar sampai nas pon tak tau nak tgok citer apa
tgok la list cerita yang nas rekod dan belum tengok 
ok jumpe dah....
CUBA TEKA NAS TGOK CITER APA?


Ceritera Sekolah Ganti ni?

Salam sayang , hai hai semua blogger
today sekolah kita sekolah ganti. makanya my Zahin perlu ditinggalkan pada kawan yang sedang sarat menunggu hari untuk melahirkan baby sulung yang comel.
             
         My Zahin memang takot dengan kawan ni, sejak kawan ni mengandung. tak tahulah kenapa kan.. mb kawan nas ni mengandung kan anak perempuan kot. hihihi

         bila nas tinggalkan dia, punyala melalak sakan. aduhaiii sedih hati i ni dengar... nak pergi ke tak sekolah ni.... hurmmm gagahkan jua lah hati ke sekolah dengan hati yang ditinggalkan bersama si kecik tu....



        sampai sekolah kene jadi pengadil untuk mengadili persatuan yang terlibat iaitu, 

PBSM 
PUTERI ISLAM
TUNAS PUTERI
BBSM
PENGAKAP
TKRS

ok sile adili dengan sejaya yang mungkin ya
markah rahsia 
kene jadi agen perisik jap tinjau-tinjau
ok tak diaorang 
yelah kang  tau i ni pengadil mule nak bodek
eceh ceh ceh..

Selain tu ada lah jugak aktiviti lain yang dijalankan. persatuan ibu bapa ada yang menjual makanan. sempat la jugak aku beli belah pagi2 hari ni kan... al maklumla perot lapar mintak di isi. 

         sebab malam tadi kunun nak   DIET
Tapi
terbantut sebab adik aku bawak balik KFC
aduhaiiiiii
lari sudah perancangan ku

dan pagi ni pulak menu mee hun dengan rendang daging
n telor goreng dan ayam goreng
menu pelengkap untuk bedal cara diet
bagus kan

ok nas nak pergi menyibukan diri 
tengok budak-budk ni main
wahhh bikers pon ada..
bola gergasi pon ada
macam -macam ada
dah macam fun fair




byeee

 







 


 

Miss Pinky Tenat


Salam sayang semua
rindu kat blog kita dah berapa hari kita tak update citer yang bukan-bukan,  Miss pinky tenat dah tak dapat la update blog direct hurmmm

                        TENSION LA



 miss pinky kita sakit 
dia tak nak dah bukak mata. BLANK JE
    dah tak dapat nak selfie2
yang tak tahan tu banyak beno memori dalam tu tanpa sempat di transfer ke lappy
tak tahu la napa nas bangun tido bila nak onn dia... dia sleep jer
  ok rileks dulu
charge bagi penuh
tapi x ada tanda-tanda dia nak on dan bermakna dia dah sleep terus

sedih dah tak leh nak wasup kawan-kawan
yang paling sedih tak dapat nak wasup dgn adik badik sendiri huwaaaa

jadinya nas pon hantar servies kot-kotlah miss pinky tu nak berspa la bagaikan
kot2lah dia nak bertouch up kan
jadi nya nas pon suruhla kawan nas betol kan 
dia cakap samaada bateri yang kondem tak pon software... hurmmmm 
boleh tak selamatkan harta benda dalam tu banyak sangat kenagan. banyak pic n video zahin masa dia kecik
lagi satu hari tu masa miss pinky ni sihat. nas cuba transfer pic tapi x berjaya cz usb tak boleh nak tranfer data tu ke PC kenapa yer aduhai... 

kawan nas cakap lau bateri yang prob dalam tu dapat la diselamatkan. tapi kalau software yang prob makanya hilang la semua hurmmmmm
nasib la ada memori.. tapi ada gak yang letak kat dalm Tab tu jer x simpan kat memori aduhai.... sedih nya.. banyak tu pic zahin alahai kengan....


sorry frnds
        @sebab tak reply wasup or wechat korang k cz miss pinky kita sakit
         @ tak dapat selamatkan pic kita bercanda bergumbira




apa pon hope miss pinky kembali sihat dapatlah muat naik pic zahin lagi 


buat pengetahuan korang ini kali kedua miss pinky tenat




byeee pepsss...






Rindu Bertingket Tingket

Salam semua
                  tetiba jer RIndu kat seseorang
kalau dulu orang cakap kalau bulu mata kita jatuh tu tandanya ada orang jauh rindu kan kita. sebenarnya kita pon rindu kat dia.... jatuh banyak dah bulu mata nas ni huhuhu
SIAPA YANG NAS RINDU?


Buku Kesayangan

Salam Jumaat semua
moge hari ini lebih baik dari hari semalam yer. mulakan harini dengan senyuman

Hero kecik Nas dah mule buat perangai Baru. mula nak babap orang. tapi lepas dia babap dia asik nak kiss kiss orang... la ni tak habis-habis dengan buku baby dia sampai nak rabak jadinya buku tu.  sabar je la anak. kejap-kejap dia cium buku baby tu. dia belek entah apa dia cari. dia ingat tu kawan dia kot. 

Tak pon dah jadi peberet buku dia kan



reaksi dia bila nas nak snap pic dia
buku baby tu haaaa
dah rabak jadinya
aduhaiii dah berangan nak jadi abg kot kan
haahhah


See
reaksi dia bila aku suruh simpan buku tu
ni nak suruh tido pon di bawak jugak naik atas katil



Buka balik buku tu
angin je dahla dah pukul 2 pagi
tak khatam2 jugak buku tu


Ok layan jerlah kerenah anak
kang dimarah menangis lak kan
memalam buta
suke dia tengok pic baby tu gelak 
apa lagi dia pon ikut gelak
tepuk dahi aku tengok

ok baby main clup...bah...
dia naik heran kot nape pic dalam gambar tu tutup mata dia
lepas dia puas tengok nas ingat dia nak tido rupenya
dia ajak kita main nyorok nyorok..
port dia nyorok aku dah tau dah
tepi rak baju ataupun tempat simpan barang mainan dia
ok done aku BERJAYA tangkap dak hero kecik ni



tapi












































































pstttttt
rupenya tak nak tido sebab nak 
Tunai Hajat

Poo poo
ucuknya...


patot ar dia x nak tido pon
eyot akit la mama 
haduh hahaha


*** Pengalaman anak sorang*
agaknya dulu aku macam ni kot kan


ok byeee
jumpe lagi nnt yer


Buat Perangai Dah....

Salam satu Malaysia
    holaaaaaaaaaaa pepsss,,,
hari ni berkeja dengan mood telinga berdensing (bingit Dibuatnya)
             (macam mane tu?) 
haaaa mcam ni
ade orang tengah betolkan tile cz dah rosak jadi nak tak nak kene tahan jerlah terlinga kan...
Tadah jerlah 


ok ni nak share sikit
entry sebelum sebelum ni kan nas ade story 
                             TENTANG APA
  ok senang citer korang klik jer link ni k




Bile mama dah sibuk dengan citer korean nya. maka anak pon nak berubah jadi mr Korea jugak maka inilah hasilnya..
                 


Aduhai la anak...

geram ada
nak marah pon ada
tapi bile tengok dia balik tak jadi ilang semua tu
kelakar jelah  zahin
habis bedak ko buat macam main tepung kan. siap berenang kat situ

inilah dia buah hati pengarang jantung ku
hero kecik



semalam Punya cerita daaa

Salam haii semua
sorry la ari ni i nak update tentang cerita semalam
tak kira nak jugak cerita hihihi

lunch untuk semalam
memandangkan tiada siapa2 yang nak belikan makanan tengahari kami berdua,,, jadi nya kami telefon la SKANDAL kami untuk menghantar makanan kami



                                 siapaSKANDAL tu
hohohoho
       






                      tetiba daku ada Skandal ?


                ??????

                          ?????




?????????



                  ???????







    

                 psttttttt
meh sini nak bagitau  skandal i ni boleh tahan jugalah dia bukan setakat main kayu tiga kat aku.... tapi beribu kot



           


                                          ????
nak tau ke jap ea

Breakfast Ni je???

Salam n Good morning pepss
time ni budak tengah bercuti kan (cuti sekolah)
so biasalah time cuti ni lau nak beli breakfast mmg tak ada la yang best2nya
aku rase tokeh tokeh nasi lemak pon bercuti nak ajak anak-anak beriadah ilangkan stress kan
        kesian kat budak-budak UPSR tahun ni
takpelah dik mb pas ni adik-adik semua boleh buat yang lebih terbaik kan. sabar yer.. setiap dugaan yang datang tu akan berserta dengan hikmah yang tersendiri.  apa-apa pun fighting

     nak dijadikan cerita pi lah cari breakfast merata tempat ( sekitar tompat koje den la)
semua kedai yang jual breakfast tutup dan yang bukak pon hanya 7Eleven
  biasalah kalau masuk 7E ni tak pandang dah menu lain.. terus ambik yang berkonan je.. lagi satu aduhai baru aku nak beli duth lady cekelet tapi di sebabkan chiler dia rosak dan ada tulisan yang kata begini


jangan buke pintu ini
chiller rosak

membuatkan mood aku spoil jer
huhu
sabor jerlah


jadinya breakfast aku hari ni hanya roti dan tanpa air

sekian...


Jang Hana ?

Salam semua moga hari ni lebih baik dari hari semalam yer... hope semua ok n sihat-sihat sokmo. nas alhamdulillah sihat dan berkombang dgn jayanya. Zahin pula sihat dengan gembiranya. hihi

minggu lepas nas gi krusus anjuran JPWPKL. tapi nantilah yer nas story mory kat uolss... 

mesti korang tertanya tanya siapakah Jang hana   ?

                                    hihihi buat pengetahuan semua JANG HANA ni nama salah seorang pelakon




pelakin korea
la ni sok melayan citer ni lah

GOOD DAUGHTER HANA

 
citer dia best sangat
aku siap rekod lagi
 

aku ni memang suke layan citer korea.
huhuu
best kot boleh felling gitu hahaha
but korang sediakan tisu bebanyak ok.


jom layan hero n heroin dalam citer ni


 

dalam citer ni pompuan kat atas ni
menyamar jadi lelaki cz nak pertahankan apa yang dah jadi
kat mak dia...
dalam masa yang sama ada lelaki kira hero la kan
jadi kawan baik kat budak atas ni
dah jadi housemate kat laki tu
then laki tu jatuh cinta kat budak ni
tapi dia buang cepat2 apa yang dia rasa
sebab dia cakap takkanlah dia ada perasaan kat lelaki
sampai la lelaki ni bagitau kat bapak dia sendiri
(ada tak keturunan dia suke sama kaum sejenis)
aduhaiii kelakar je
nak citer lebih-lebih susah lak
korang tengoklah sendiri ea... mmg best
sedih time dia kne tumbuk... sebab diakan pompuan kan...


semua orang puji budak tengah tu
sampai cakap macam mana budak lelaki boleh jadi cantik 
hihii



 

laki kat atas ni watak dia jahat
geramm jer



oklah tak nak dah bebel banyak2 korang tengok la sendiri
baru puas hati kan''






 sekali sekala nak berselfie jap 


daaaa byeee peeppsss
jumpe lagi ye






Terlebih Sudah

Hyeee pepsss

lame dah den menyepi kan hihihi bukan pe.. sejak dua menjak ni busy bebeno.. tak sempat nak update blog.

ehhh kita ari ni diet la hihihi

diet la sangat kan

today kita ngan member (Najmiyah) kita makan ni hahhh




tadaaaaa 2 kilo rm 5 jer hohohoho boleh makan  dengan happynya lalala

ok bye