Google+ Followers

Anak ooo Anak..

Salam semua hope semua pembaca sihat hendaknya yer..
sekejap je dah hari rabu dan dah nak cuti. paling best sebab hari isnin minggu depan cuti yer... yahoo..




ok tajuk kat atas tu nak bagitau kat korang anak-anak yang  suke mengamuk tak tentu hala. dan makanya maknya jugak akan jadi HULK...
kadang kadang tu aku try jugaklah bersabar. tapi lama-lama kesabaran aku dah tak tertahan. aku tak tahulah My Zahin asik menangis dan mengamuk macam protes. geram aku dibuatnya.
tak tahulah macam mana nak atasi
  then tetiba lak teringat tentang my Frnds pernah share tentang benda ni Iaitu Anak Tantarum.. korang pon tak tahu ? apa  kata kita terjah blog comel ni


terima kasih pada empunya blog yang comel
banyak ilmu dapat dipelajari
al-maklumlah ini kali pertama merasakan  perkara begini...
ok pada kawan-kawan yang nak share pengalaman korang
amat2lah dialukan
manalah tahukan cara  korang tu nas boleh pratik kan
tq kawan-kawan

ok ade sape2 nak test iq korang
tengok berapa bijak kah anda?

salam sayang 
jumpa lagi dilain entry


Jalan-Jalan Cari Makan

salam hi kawan-kawan semua hope semua sihat la yer... memandangkan hari ini selasa makanya dah x ada istilah Monday Blues.. mesti memasing dah asyik sangat tengok jam nak balik hihihi...

ok memandangkan tajuk diatas berkaitan dengan makanan. maka nas akan selit lah jugak pic makanan. best kan... mesti x sabo apa dia kan...

tak kirela korang nak cakap apapon kan yang penting nas nak cerita gak
memandangkan ari sabtu aritu nas balik kg maka banyaklah aktiviti yang dibuat termasuklah mentekadarah.

hari ahad tu nas pergi makan Mee Bandung Udang perghhhh memang sedap la... selalu nas makan kat KL mee bandung dia seolah makan Mee Sos.. sebenarnya memang susah nak jumpe orang yang pandai masak Mee Bandung. benda yang simple tapi biasanya rasa yang menentukan itu Mee Bandung or tak...

ok macam biasalah first time nas nak try kat kedai ni. kedai ni betul-betul berdepan dengan sungai.. memang ala2 kampung gitu.. memang i sukelah suasana kg. Kedai makan ni Abah & Mak nas yang suggest. sebab my Abah & Mak cakap memang sedap.. so nas ni memang la suke merasa kalau dah orang cakap sedap. Nas bab makan kalo mahal nas tak kisah janji benda tu berbaloi dan puashatilah kan..tak tahulah korang macam maNa

ok sebelum tu kite belanja pic ni dulu yer
ok with my Mak nak makan Mee Bandung Udang
Sile abaikan handbeg I tu yer.. aka beg Zahin


with my sister

Buat pengetahuan korang masa nas masuk kedai ni nas ingatkan kedai cina.. rupenya tanggapan ku salah belaka. kedai ini dimiliki oleh peniaga melayu korang jangan risau ye... dijamin Halal. Sebenarnya Tengku Mahkota Johor pon pernah makan di sini .. dan buat pengetahuan korang dekat kedai ni bukan la terhad pada Mee Bandung saja. macam macam goreng2 ada.. cume en somi  kalo balik KG memang akan cari Mee  Bandung. Selalu kami makan kat Bukit Gambir. tapi sejak kedai tu dah bertukar tukang masak. abah pon cakap tak sedap makanya sempat la Abah n Mak buat review mana kedai makan yang sedap hihihi

makanya pada hari ni
saya dengan rasmi makan Mee Bandung Udang
yang sangatttt Lazattt tak terkata
ni dia


nampak tak udang dia
perghhhh
ada 4 ekor besaq2
geram i tengok you


haaaa tu dia tunjuk satu 
cukup la kan


My sis makan tak toleh dah kiri kanan

ini katanya




tak tahan dah asik tengok orang je
meh kite rasa 
sekali rasa
perghhhhhhhhhhhhh
tak terkata memang sedap
udang dia perghhhh 
mak aiiiii sedap la
tak tahu den nak kata apa laie
ekau datang ler sendiri rase sendiri keenakannya
hebat...

bukan setakat tu jer nas pon bungkus satu...

ok ni nak bagitau
mee bandung biasa pon ade
rasa dia memang tak lari sedap sangat puas hati la makan
beza Mee Bandung yang nas makan di letakan udang besar
memang terbaiklah
.....

Kedai Makan: Haji Marjuki, Panchor, Johor
kalo ade kawan-kawan yang jalan2 ke Panchor Johor
boleh la singgah merasa Mee Bandung ni


selamat mencuba kawan2...


ok jom klik , follow n menabung disini
sambil menjalinkan ukwah persahabatan




Dinosaur Bergerak...

salam semua, and selamat pagi
hope kawan2 semua sihat yer....

terima kasih pada adik fara sebab buat segmen tu tak sangka leh menang lak tq2
ok pada sesiapa nak tau siapa fara ok boleh la klik kat sini

thnks fara sebab buat review blog akk
ok berbalik pada title nun  diatas Tentang dinosour hihi
ok ni cerita pasal connection internet la... korang perasan x kalau internet x ade tak pon error.. or line slow dia akan keluar dinosour...
                tak ada?
        ooo ni mesti korang cek dalam HP...
bukan dalam HP yer adik2.. nas maksud kan dekat PC  ok2 meh sini nas tunjuk sesuatu
ok nampak tak yang kat atas ni kalau tak ade internet mesti dia keluar
pic dinasour macam kat atas tu....
cuba korang gerak kan cursour kat badan dinosour tu 
mesti dia tengah kelip mata kat korang
cer try skrng
haahahahha
boleh tak?
try la mesti boleh punya
ok berjaya
hahahaha
Nas tau korang tengah gelak depan pc kan
hahahahha
ok lepas tu dah korang letak cursour kat binatang comel tu
apa kata korang letak jari korang kat 



ok tekan jer
nnt korang akan nampak dinosour ni bergerakk
tak percaya? iskh
pi wat sekarng 

ok sekarang ni dinasour tgh melompat 
untuk elak dari pokok cacatus tu
seronok betul no dia melompat...



laaa ni dinasour macam merangkak 
laju jer dia jalan




haaaaa laju sangat tulah dah terlanggar pokok cactus.
Game Over...


ok benda ni tak tau la kalau korang tau ke tak kan...
nas pon tau dari kawan gak
rajin-rajin singgah  blog dia yer nnt



ok jumpe lagi di lain entry

byeee