Google+ Followers

Yeayyy...Cuti-Cuti



Salam 
hai peps... hope semua sihat sokmo...
happy fridays.. esok cuti yeayyy
                           hari selasa hari tu kan cuti so manfaat kan cuti sebaiknya
biasalah bile cuti the first thing kne fikir tenghari nak masak apa... biasanya kalau hari cuti nas akan start masak dalam pukul 11 macam tulah kirenya merangkap bekfes then lunch sekali hihihi...  biasanya kalau cuti nas jarang breakfast. kalau terajin pon mungkin buat mee goreng or nasi lemak... ( itu pon kalo terajin kan) hohohoho mak ni x rajin mane pon!!!!
so menu for the day kerang masak merah, telor dadar and, sawi + >> carrot masak air<< ( menu wajib sejak ada anak ni)... lepas tu makan perghhhh keje nak mentong je la hahaha 
kebetulan cuti sederet dari sabtu hingga ke selasa so.. ari selasa tu nas pi masjid jamek.. serius memang dah lama x jejak kaki kesana.  dan saje la nak bawak my baby jalan-jalan naik tren. cuti-cuti malaysia.
     Mr husband dia tak joint sekali cz dia penat. so rancang with my sis and keputusan nya kami keluar bertiga. siap bawak stroler baby. tapi memang jenuh la time kat tangga. nas memang tak reti nak handle stroler kat eskulator okeyh... nasib baik my sis pandai... first buat masa tu kat masjid jamek.. boleh pulak stroler yang nas nak handle ni x berjalan bile sampai kat tangga bawah. dia macam "hang" kat situ OMG seriau gile. my baby reaksi dia selamba je macam tak apa yang berlaku. cume dia nampak air and word yang terkeluar ialah "FISH" ok 
then nak melintas jalan (sebenarnya banyak benda dah berubah tapi nas je yang jadi tak tahu macam baru first time gi situkan. aduhaiii) sekali lagi si zahin nampak air kat Lopak "FISH" oiii Zahin asik fish je kan... hahaha

(Iklan sekekap lama tak inteperem hihi)
Budak gemuk mendadak...



     then laluan nak masjid jamek ada lah sampah selongok then my Zahin Say Cocoh...(Aku ???) COCOH apa tu .... dia tengok aku bah bah cocoh.... ( zahin semua orang dia panggil abah... puas la aku tolong betolkan. tapi kadang-kadang aku layan jelah..)
masa makan Buger KIng siap tempahkan si zahin satu air milo yang tak sejuk kat dia. sebab zahin memang tak suke minum kongsi dengan orang lain. dia memang nak minum sendiri. jadinya menu untuk zahin frices and air milo. aku macam biasalah menu mengemokan diri hahaha...
dok tunggu adik gi oder menu tu aku belek-belek la satu video si zahin ni then baru aku teringat apa yang dia cakap kat aku tunjuk sampah then say cocoh...
 COCOH > yang dimaskudkan oleh zahin adalah LIPAS.. tergelak aku tengok dia... aduhai zahhin.. zahin..
 dalam video tu pon benda yang sama dia cakap " ba ba.. cocoh" siap tunjuk lipas yang mati dek tangan aku ni.. aku yang bunuh dia sebab aku takot geli dengan binatang ni...
susah sebenarnya bila berjalan bawa stroler kan... time tu takada pulk mr hubby. so the next bile keluar cengini lagi. nas akan pastikan tak akan bawak stroler... better carry la. so senang sikit nak berjalan. MB ramai yang rasa terganggu dengan stroler yang kite bawak. yelah semua faham macam mana dengan situasi MASJID JAMEK. nas sendiri pon rasa macam susah kot.. ni pendapat nas la. mb ada pendapat momies2 kat luar sana stroler mudah. but bagi nas memang tidaklah. jika nak ke mall mb ok kot tapi kalo tempat yang macam bazar ni better carry. pengalaman untuk diri ini.
then bila nak balik tu memang nas dah plan tak akan naik dari masjid jamek semata-mata untuk dapatkan tren ke sri Petaling  jadi nya nas naik Tren Ke Sentul bawak zahin jalan-jalan duk dalam tren hinggalah ke stesen terakhir Sentul Timur... wah... best sangat. tak perlu nak bersesak-sesak kan. hhihihihi macam biasalah dari sentul timur terus direct ke CHERAS... 
ZAHIN? sudah lena di ulit mimpi... penat sangat kot paahal duduk je dalam stroler

cuti-cuti thaipusam Day


ok uols jumpe lagi di lain entry ye 
bubyeee