Google+ Followers

Ragam Naik Sekolah


    Salam semua hope semua sihat. pejam celik pejam celik dah masuk ramadhan ke18. Kejap je dah nak raya kan... hihhhihi




    Today zahin sekolah, macam biasalah kalau dah nama pon cuti sekolah 2 minggu pulak tu. Jadinya bila nak naik sekolah dia jadi banyak ragam. menangis la merajuk la macam-macam lagi. itu belum lagi ragam dia kat sekolah dengan tak masuk. Nak tak nak kenala masuk berdukung. 

    Bekal Zahin dekat rumah baby siter arini nasi+sup kentang campur telor + ayam goreng. cukuplah tu kot. Tapi macam biasalah zahin ni bab makan dia memang memilih sikit. Tak suka sangat nak makan nasi. Zahin suka makan mee/ spagethi haa tu memang laju. kalo pi kedai pon dia pandai dah oder makanan sendiri. "nak Mee goreng satu" aduhaii anak... tak apalah nak esok mama buat menu mee pulak yerr mesti makan bertambah tambah.

     

      


Terjebak akhirnya

Assalamuaikum  hi  uols hope semua sihat sokmo yer. citer pasal semalm kekununnya tak gi bazar. Tapi semalam dah terjebak. Sebabnya sampai rumah kol6.30.  Mcam biasa balik-balik tu sinsing lengan gak. Masak nasi pastu Asben pon cakap takyah masak lauk beli je.. I pon on jelah. pi la bazar macam biasa tak tahu nak beli apa. cik husben kita mcam biasalah dah jumpa ikan keli berlada dia apa lagi terus terkam. Nas pulak tak tahulah nak makan apa. Last sekali Nas beli mee je dengan kuih.
   Balik tu dah kol 7. macam tak puas pulak bila tak dengar bunyi masakan dari kuali. Apalagi goreng la ayam sempat jugak buat untuk berbuka... hihihi

     Menu bento anak bujang hari ni Nasi Carrot dengan ayam goreng   :)


oklah see you next time na.. minggu depan kita jumpa lagi... kita nak balik kg dah bye bye 






Alhamdulillah

Hasil carian imej untuk alhamdulillah




      Assalamualaikum, selamat pagi semua hope semua sihat sokmo. kejap je dah masuk ramadhan ke11 kan. satu preparation raya tak buat lagi. belum berkesempatan nak terjah mana-mana kedai buat masa ni. hihihi  semua hold dulu. 
        Alhamdulillah setakat ni sepanjang ramadhan ni masih boleh memasak walaupun ala kadar janji air tangan i uloss. Masih bertenaga masak juadah untuk my lil Family. Kalau ikut tu memang penat balik kerja kol5.30 sampai rumah dalam kol6.15 sampai rumah je terus sinsing lengan nak masak untuk berbuka. Alhamdulillah.
       
  Bila pagi pulak masak sahur dalam 4.30 untuk kami dan untuk bekalan bento si anak bujang. Cuti sekolah  bila hantar ke pengasuh kenalah hantar bekalan dia sekali kang kelaparan pulak anak i tu uolss...

    moga terus diberikan kesihatan yang baik untuk terus memasak untuk cinta-cinta hati i kat rumah tu. Mama Nas buat setakat ni belum lagi terjebak nak ke bazar Ramdhan. Manalah tahu dia akhir-akhir ramadhan rasa kerajinan tu dah menurun boleh la tunjuk je juadah kat sana kan. Tapi sebenarnya malas nak berulang kejadian tahun lepas dimana mama Nas beli lauk untuk berbuka but lauk tu basi hurmmm memang kuciwa nasiblah mama Nas  beli murtabak jadi lauk yang beli tu buang jelah, dari tengok depan mata buat sakit hati. Tak apalah mama nas maafkan awak peniaga but tahun ni jangan buat lagi ok tak baik tau. Kan elok kalau awak masak ikhlas ramai je pelanggan yang tak sabar tunggu gerai anda dibuka. Fikir-fikirlah wahai peniaga jangan fikir nak keuntungan sahaja. 








I m Back


      Assalamualaikum... kawan kawan blogger wah lama rasanya tak udara. Rindu nak menulis macam dulu-dulu. Sejak anak sekolah ni macam macam nak kena fikir. Nak ajar anak baca, nak ajar anak ngaji Hope impian nak ajar anak ngaji sampai Khatam dipermudahkan HIHI...(Alahai anak baru 4 tahun dah berangan) tak pelah tak salah memasang impian yang baik kan. Manalah tahu Allah perkenan kan doa mama Nas ni  
        
      Hope esok lusa ada lah mood nak menulis sekrang ni menulis semua ke laut.


bye uolsss